Data modyfikacji: 2012-04-04 19:27
Straszyki >> Acanthomenexenus polyacanthus

Acanthomenexenus polyacanthus

UWAGA KATALOG W BUDOWIE!W CHWILI OBECNEJ PREZENTUJEMY WYLĄCZNIE ZDJĘCIA. DANE WPISANE W TEKSTY SA NIE AKTUALNE JESZCZE.
Odkrywca: Dohrn Rok: 1910 Nie wymaga rejestracji
Nazwa łacińska: Acanthomenexenus polyacanthus
PSG: 295
Synonimy / nazwy nieaktualne: -
Nazwa polska: -
Nazwa niemiecka: -
Nazwa czeska: -
Nazwa angielska: -
Aktywność: Dzienna
Występowanie: Wyspa Sangihe (Sulawesi)
Pochodzenie: Wyspa Sangihe (Sulawesi)
Rozmnażanie: płciowe i partenogenetyczne
Biotop: np. Drzewa, Krzewy, Skały itp, xxx nad poziomem morza itp
Wielkość samca: 565-600mm
Wielkość samicy: 550-600mm
Żywienie: Najlepszym pokarmem dla tego gatunku jest jeżyna i malina. Dobrą alternatywą jest również truskawka,
Temperatura °C: W dzień XX°C, w nocy nie niżej niż YY°C
Wilgotność powietrza %: -
Wielkość terrarium: 30x30x30cm
Żywienie_odnosnik: nie wybieraj nic
Długość inkubacji jaj: Inkubacja trwa 3-4 miesiące w temperaturze pokojowej.
Wydzielanie substancji chemicznej: Nie
Sposób składania jaj: Rozrzuca
Trudność hodowli: Łatwy w hodowli
Dymorfizm płciowy: -
Odnośnik do opisu: Acanthomenexenus polyacanthus